Шефът на Драмата с премиера на първия си роман

16.11.2014 16:19

16.11.ilko

На 20 ноември, четвъртък, от 16.30 ч. в художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ ще се състои премиерното представяне на първия роман на директора на ДКТ „Иван Радоев“, Илко Иларионов, носещ заглавието „Привличане“. Книгата на любовна тематика е дело на издателство „Ивко“, а неин редактор е Ивет Костова.
Както сподели пред „Плевен за Плевен“ авторът й, героите в „Привличане“ нямат свои прототипи, но според Иларионов едва ли има автор, който пишейки може да се откъсне напълно от реалността, било то и ако работи върху фантастичен роман. Дори и да има препратки към някакви познати неща, в крайна сметка авторовата фантазия трябва да даде още по-голям мащаб на всичко, което ни е познато от ежедневието, разсъждава шефът на Драмата.
Илко Иларионов разказа, че както и при другите му творби, целият текст е написан на ръка, като на финала се е събрал впечатляващият обем от 280 страници. И не скри, че голямото му желание е, когато човек отвори „Привличане“, да я прочете буквално на един дъх, без да я оставя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: