Ученичка от ОУ „Цветан Спасов“ е трета в България на състезание по английски език

29.04.2024 16:39

Ванеса Стоянова, шестокласничка от ОУ „Цветан Спасов“,  класирана на трето място в България на престижното състезание за ученици –  Longman Young Learners. Придружена от преподавателката си по английски език Теодора Тодорова, тя получи своята награда за отличното си представяне на тържествена церемония в София, състояла се на празника Цветница. За това информират от ОУ „Цветан Спасов“.

След финала всички са доволни и поздравяват Ванеса за невероятния й успех – станала е трета в България в надпреварата за владеене на английски език. Само един човек е недоволен – самата Ванеса. Казва, че е можела да бъде и първа, макар да не е от езиково училище. Пожелаваме й го от сърце и вярваме, че догодина това ще се случи. Все пак традициите в изучаването на английски език в ОУ „Цветан Спасов“ неведнъж са доказвали себе си в много трудни състезания.

А от следващата учебна 2024-2025г., семейството на чуждите езици в ОУ „Цветан Спасов“ се разширява. На бъдещите ни петокласници ще предложим нови паралелки – Английски и испански език и Английски и руски език, както и занималня, където да затвърждават своите знания. Приемът в пети клас традиционно ще продължи и с паралелки в други комбинации на английския език като Английски език и Информационни технологии и  Български език и Английски език. Предвидени са и още две паралелки с разширено изучаване на български език и математика – Математика и Български език и Български език и Математика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: