Шефът на една от най-популярните английски футболни академии посети Плевен

01.04.2017 18:26

Директорът на английската футболна академия Football CV Бен Уотс гостува в България, за да се срещне с родители и деца. Идеята на проявата, която се организира от представителя на школата за България Николай Тодоров, бе да ги запознаят с метода на работа в една от популярните академии на Острова. Академията работи в България вече над 10 години, като до момента е осигурила стипендии на повече от десет талантливи наши футболисти.

Бен Уотс се срещна с родители на подрастващи футболисти в София и Плевен и се запозна с тренировъчния процес на отбори от двата града. Чест да приеме в кабинета си специалиста оказа кметът Георг Спартански, като на срещата бе коментиран въпросът как академията може да си взамодейства с местните школи. Бен Уотс изрази готовност Football CV да подсигури логистична и материална подкрепа, а също така се ангажира да изпрати в Плевен специалисти от школата, които да проведат подготовка с малките футболисти тук. От своя страна, Спартански сподели за проблемите с материалната база в Плевен, като запозна англичанина с плановете за изграждане на нова спортна зала и за реконструкция на стадиона.

На 7 април Football CV организира Дни на отворените врати в Стамфорд, Великобритания в които в рамките на седмица ще участват трима младежи от България. Академията поема цялата им издръжка по време на престоя в Англия. Подобни прояви ще бъдат организирани също през май и септември, а проби на Острова могат да се организират и през останалото време, но срещу заплащане. За допълнителна информация тези, които се интересуват, могат да се обърнат към представителя на Академията за България Николай Тодоров на телефон 0878 997 746.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: