ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен отбеляза 69 години от създаването си – снимки

07.12.2023 7:31

ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен тържественото чества 69-годишнина от създаването си на 6 декември. Директорът на гимназията инж. Лилия Петрова в своето приветствие сподели всичко най-ценно от живота на гимназията през този дълъг и съдържателен живот.

Официални гости на събитието  бяха доц. д-р Иван Малкодански – председател на Общинския съвет – Плевен, който приветства екипа на гимназията за дългогодишните усилия в сферата на професионалното образование и обучение, Веселка Лилова – Директор на ОСО – Плевен и общински съветник, Цветозар Маринов – управител на ЦЧЕМ ООД- училище Европа – Плевен, който трогна с личните си емоции, предизвикани от настоящия празник, Ваня Дражева – директор на ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен и Марияна Туцева – директор на ОУ „Лазар Станев” – Плевен.  Поздравителни адреси бяха поднесени от Виолета Иеремиева, Областен управител на област  Плевен, както и от представители на бизнеса:„Райт-Сервиз” с президент Генади Костов, dm-България, „Топлофикация – Плевен” – АД, Регионална занаятчийска камара, представители на Обществения съвет с председател Петя Стефанова, бивши учители и ученици.

Изненадващо за всички беше превъплъщението на инж. Любомир Марков в ролята на Луи Пастьор – патронът на гимназията. С много ентусиазъм и завладяващи изпълнения участваха ДЮФА „Нашенчета” от  Център за работа с деца, водени от Мариян Туджаров.

По време на тържеството учениците показаха знания с участието си във викторина и отношение към днешния Никулден, а в дните преди празника демонстрираха и разнообразни свои кулинарни, спортни, танцувални и артистични умения и интереси, като се пренасяха в идилията на българските традиции и бит с надеждата за светлина, свежест, ведрина и оптимизъм за утрешния ден.

На разширеното заседание на Методическото обединение по професионална подготовка присъстваха представители на работодателите – партньори на ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен. Презентация на тема: „Иновации в образователния процес чрез интерактивност в контекста на дуалната система на обучение” представи инж. Светлана Андреева и се обсъди предложение за План-прием за 2024/2025 г.

Информация и снимки: ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: