Известни плевенчани гостуваха в ДГ “Снежанка” в кампанията „Походът на книгите” – снимки

26.04.2024 15:56

От 2-ри до 23-ти април ДГ “Снежанка” се включи в кампанията „Походът на книгите” във връзка с регионална инициатива за насърчаване на четенето и грамотността – „Четенето – ключ към познанието”.

Във втора възрастова група “Смехорани” гост беше леля Искра от детския отдел към Регионална библиотека „Христо Смирненски“, която прочете „Мързелан и Мързеланка“. Тя беше подготвила интересни математически задачи и накрая децата се забавляваха с играта „Улучи цвета“. На 12 април в група „Усмивка“ ни посети Николай Неделчев (Кокала) -председател на Дружеството на художниците в Плевен. Той прочете „Приказка за художника “ на Доника Боримечкова.

На 19-ти в четвърта възрастова група “Слънчо” гост беше Велислава Патаринска – прокурор в Районна прокуратура, която прочете приказката – “Момичето и вълшебните книги”. На 24-ти в първа възрастова група “Пчеличка” гостува художникът и преподавател Валентин Асенов – Хъкъла, който прочете на децата приказката “Мишлето и моливът” от В. Сутеев и ги изненада като нарисува героите от приказката.

В последния ден на инициативата ни гостува бившата възпитаничка на ДГ “Снежанка” – Нора Рашева, състезателка на СКШ “Плевен XXI”, която спечели пълен комплект медали на Държавните индивидуални първенства по шахмат за девойки. Тя дойде, за да прочете приказката „Косе Босе“, а накрая децата й подариха специално подготвен за нея подарък. Нора се включи в дейностите и рисува заедно с децата героите от приказката.

За всички нас бяха вълнуващи и интересни срещите с известните личности, които повишиха интереса на децата към книгите и приказките, информират за Плевен за Плевен от ДГ “Снежанка”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: