ПГХВТ „Луи Пастьор” отбеляза Деня на хранително-вкусовата промишленост

28.11.2023 7:20

На 27 ноември в ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен, Ученическия съвет с председател Анелия Ченешкова от XII “a” клас подготвиха и участваха в представянето на информация, относно мястото и ролята на хранително-вкусовата промишленост /ХВП/  за развитието на икономиката в региона и страната.

smart

С тази инициатива стартират дейностите, организирани по случай 69-години от създаването на училището и Деня на хранително-вкусовата промишленост.

Всички присъстващи се убедиха, че хранително-вкусовата промишленост има социално и стопанско значение. Тя е традиционен преработващ промишлен отрасъл, който заема важно място в структурата на националното стопанство и продукцията й задоволява ежедневните потребности на хората, осигурявайки нормалното функциониране на човешкия организъм. ХВП поддържа производствени връзки със селското стопанство /получава суровини и осигурява храни за животните/, машиностроенето /получава оборудване/, химическата промишленост /получава опаковки, екстракти и др. /, транспорта, туризма, търговията и други стопански отрасли.

smart

Учениците с ентусиазъм се включват във всички извън класни инициативи с разбирането, че са направили правилен избор на професионално училище, което им осигурява не само добра подготовка, но и личностно развитие и възможности за успешна професионална и социална реализация. Това информират от ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: