ОУ „Йордан Йовков“ – Плевен тържествено отбеляза 112 години от своето създаване – снимки

10.11.2023 7:43
На 9 ноември Основно училище „Йордан Йовков“ – Плевен тържествено отбеляза 112 години от своето създаване и 143 години от рождението на своя патрон – Йордан Йовков – класикът на българската литература, ненадминат майстор на късия разказ.
В дните преди празника /9.10 – 9.11/, наречени Йовкови, голяма част от учениците се включиха в множество инициативи: презентации, доклади и проекти за живота и творчеството на писателя, изразително изпълнение и преписи на откъси от негови творби, тематичен час на класа, кът със снимков материал, посветен на живота и творчеството му, спортни турнири по футбол – момчета и волейбол – момичета. За 26-та поредна година се проведе и мащабен конкурс за литературна творба и рисунка.
Кулминацията на празника бе тържественият концерт. В празнично украсената зала „Катя Попова“ учители и техните възпитаници представиха по изключително атрактивен начин историята и постиженията на училището, предизвикателствата в настоящето и визията за бъдещето, за да реализират мечтата на своя патрон – да направим света по-съвършен и хармоничен.
След традиционното приветствено слово на директора г- н Тодор Трайков, приветствие поднесе и г-жа Албена Тотева – Началник на РУО гр. Плевен. Сред гостите на празника бяха и г-жа Весела Йотова – директор на НУ „Патриарх Евтимий“ гр. Плевен и г-н Цветелин Горанов – директор на ИНУ „Христо Ботев“ гр. Плевен, които поднесоха цветя.
В особено вълнуващ момент се превърна връчването на грамоти и награди на отличилите се в конкурсите на тема „Вярвам в доброто“. Първа награда за стихотворение, разказ и есе – Мария Господинова – 2 а клас и Ема Стоименова – 7 б клас; първа награда за рисунка, проект ,постер и презентация – Денислав Тодоров – 2 б клас, Симеон Цветанов – 7 а клас и екип Гергана Гарева, Ема Стоименова, Констанса Христова и Розалия Митева – 7 б клас. Първи награди получават и Алекс Тодоров – 7 а във фотоконкурса и Цветелин Киров – 7б клас за презентация на тема „Училището през моите очи“
Родители и гости се насладиха на изпълненията на талантливите певци и танцьори: Мария Господинова, Ния Цанова, Христина Киляфска, Лъчезар Стефанов, Валери Йорданов; групата за български народни танци по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ с хореограф г-н Джейлян Демирев, вокална група с ръководител г-н Веско Георгиев и вокална група „Белите лястовици“ с ръководител г-н Евгени Лилов.
За реализирането на дейностите и тържествения концерт специални благодарности за положения труд от ръководството на училището получаиха всички участвали ученици, родители, учители: г-жа Петя Цанкова, г-жа Ирена Кирова, г-жа Галя Колева, г-н Веско Георгиев, г-н Евгени Лилов и целият колектив на ОУ „Йордан Йовков“. Специални благодарности от ръководството и педагогическия колектив на училището и към г-н Джейлян Демирев.
Нека животът ни е изпълнен с дръзновение и мечти и да помним безсмъртните думи на нашия патрон: „с мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго — любовта между хората”.
Информация и снимки:  ОУ „Йордан Йовков“
#тагове:

НАЙ-НОВИ: