Д-р Валентин Христов с конкретни решения за по-достъпни здравни грижи в малките населени места

23.10.2023 13:07

„Като човек, който цял живот работи в системата на здравеопазването и познава проблемите в детайли, имам решение как да направим здравните грижи в Община Плевен по-качествени и по-достъпни. Това ще бъде мой основен приоритет като кмет. Напълно съзнавам, че като лекар хората очакват от мен точно това и няма да ги разочаровам“. Това заяви в интервю за Дарик радио кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен д-р Валентин Христов.

По думите му, здравеопазването в Плевен е на много високо ниво.  Неслучайно наричат Плевен „град на здравето“. Тук имаме страхотни лекари, болници – частни и държавна, хората винаги могат да потърсят и получат бързо лекарска помощ.

Големият проблем обаче е нивото на здравните грижи в малките населени места. Хората в селата нямат постоянен достъп до личен лекар, до спешна здравна грижа, на мнозина се налага да търсят кой да им купи лекарствата от Плевен, защото поради здравословни, финансови или други причини нямат възможност да пътуват.

Според Христов, добро решение е изграждането на мобилни кабинети и регулярни изнесени прегледи от специалисти. Посещенията да се правят по предварително изготвен график на базата на заявки, подадени както от кметовете по места, така и от лични лекари. Датите да се обявяват предварително, за да може жителите да се възползват максимално от инициативата. „Хората имат нужда от тези изнесени прегледи. Така се чувстват и по-спокойни. Приел съм тази тема много лично и затова тя е важна част от моята управленска програма“, категоричен е Христов.

„Част от този разговор е и въпросът за бързата и адекватна Спешна помощ, с оборудвани линейки и екипи. Решение има и на този проблем“, категоричен е доктор Христов.

„Трябва да се работи и в посока на програмите за профилактика, ранната диагностика, европейско качество при лечението на всички хора, защото всеки има право на достъп до здравни грижи, високотехнологично здравеопазване и спешна медицинска помощ, без значение на това дали живее в големия град или в най-малкото село на една община. Защото пак ще кажа – важни са хората. Те са тези, които дават облик на едно населено място и са най-верният критерий за успеха на едно управление“, добави Христов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: