Обмен на добри практики в ОУ “Христо Ботев“, село Рупци по НП “Иновации в действие“

30.04.2024 8:37

Иновативно основно училище „Христо Ботев“ с. Рупци, общ. Червен бряг работи по НП “Иновации в действие“ на Министерството на образованието и науката. Програмата дава възможност за сътрудничество и обмен на добри практики между иновативни и неиновативни училища.

В периода 25–27.04.2024г. училището бе домакин за обмен на успешни иновативни практики между  ОУ ”Генерал Карцов“ с. Христо Даново, обл. Пловдив ,ОбУ ” Христо Ботев” с.Красново, обл. Пловдив и ОУ“ Христо Ботев“ с.Расово, обл. Монтана  и 4 ученици.

Гости на срещата бяха представители на Община Червен бряг: Нина Коцева – зам. кмет по образованието, културата и спорт при община Червен бряг, Момчил Митов – председател на сдружение на кметовете на кметствата в община Червен бряг.

Работата по програмата включваше демонстрация и приложимост на иновацията -предприемачество в четвърти клас на тема „Искам да успея“, посещение в училищния музей, разходка в геопарк Искър – Панега и пещерата Проходна в село Карлуково.

Поставено беше началото на нови приятелства и запознанства, които са изключително полезни и ценни не само за процеса на обучението в нашето  училище, а и за всички нас като хора, отдали се на мисията да обучават и възпитават младите хора.

Това информират от ОУ “Христо Ботев“, село Рупци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: