Екип от ревматолози, начело с проф. Николай Николов, вече е на разположение на пациентите в ,Сърце и Мозък’

12.10.2023 11:04

Екип от ревматолози, начело с проф. Николай Николов, д.м. вече е на разположение на пациентите във високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’, Плевен. Екипът на клиниката по ревматология включва още д-р Мартин Николов, д.м. и д-р Свилен Ангелов. Представяне им съвпада със Световния ден за борба с артрита, който отбелязваме на 12 октомври. Само в Европа от различни видове ревматични болести страдат над 120 млн. души, а в България пациентите са повече от 100 хил. души.

Проф. Николай Николов, д.м. е началник на клиниката по ревматология. Завършва Медицински университет – Плевен, има придобити специалности по „Вътрешни болести“ и „Ревматология“. В продължение на години е началник на клиниката по ревматология към УМБАЛ „Георги Странски“, Плевен. Проф. Николов има изявени професионални и научни интереси в диагностиката, болничното и извънболничното лечение, профилактиката и консултацията на ревматологични заболявания и системни заболявания на съединителната тъкан. Автор е на специализирана медицинска литература и на над 30 публикации в български и чуждестранни медии. Има участия в над 30 български и международни ревматологични конгреси. За успехите си е удостоен с множество отличия. Обществените ангажименти на проф. Николов включват председателство на ОС на БЧК – Ловеч. Носител е на наградата „Лекар на годината“ за 2007 г., член е на Съюза на българските писатели.

Д-р Мартин Николов, д.м. завършва медицина в Медицински университет – Плевен през 2018 г. Работи като лекар ординатор, асистент и подизследовател по клинични проучвания в клиниката по ревматология на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“. Преминава редица обучения в България и в чужбина, включително и курсове по ставна ехография и остеодензитометрия. Придобива специалност през 2022 г. През 2023 г. защитава докторантура в областта на остеопорозата и се присъединява към екипа на МБАЛ ,Сърце и Мозък’, Плевен.

 

 

Д-р Свилен Ангелов завършва медицина към Тракийския университет в Стара Загора през 2014 г. През 2020 г. успешно придобива специалност по ревматология. Същата година започва работа като специалист ревматолог към Кардиологичен медицински център в гр. Велико Търново.

Д-р Ангелов се присъединява към екипа на МБАЛ ,Сърце и Мозък’, Плевен през април 2023 г.

 

 

 

Клиниката по ревматология на МБАЛ „Сърце и Мозък’“, гр. Плевен предлага квалифицирана помощ на пациенти с широк спектър от диагнози:

  • Възпалителни ставни заболявания (ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, псориатичен артрит, ревматизъм и болест на Райтер, както и други реактивни артрити);
  • Системни заболявания на съединителната тъкан (системен лупус еритематодес, системна склеродермия, васкулити, полимиозит/дерматомиозит, припокриващи и автоинфламаторни синдроми);
  • Дегенеративни ставни заболявания (гонартроза, коксартроза, спондилартроза и др.);
  • Болести на извънставните меки тъкани: ентезопатии, теносиновити, периартрити;
  • Болести на костите (остеопороза, болест на Пейджет, алгодистрофия, асептични некрози);
  • Болести, причинени от кристали (подагра, пирофосфатна и апатитна болест);
  • Хипермобилен синдром и наследствени болести.

Прегледи и консултации се провеждат след предварително записване на час на тел.: 064 678 400.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: