„Демократична България – Обединение“: Излизаме с експертизата си и предлагаме идеи, които могат да се реализират

28.06.2021 15:44

Акценти от своята предизборна програма, свързани с регионалните приоритети, социалната политика и екологията представиха днес кандидати за народни представители от листата на Коалиция „Демократична България – Обединение“ с водач Найден Зеленогорски за 15-ти МИР- Плевен.

В социалните политики на „Демократична България“ в центъра е поставено детето, защото децата са бъдещето на България, коментира Елена Петрова, която е номер 15 в листата. 4 са основните насоки, към които трябва да бъде насочена промяната в областта на социалната политика, добави Петрова. Това са бъдещето на децата и семействата като се предвиждат мерки за насърчаване на раждаемостта, за успешно съчетаване на работата и отглеждането на децата. Втората насока е бъдеще на работата с акцент върху реализацията на младите хора на пазара на труда. От „Демократична България“ посочват и още една насока за работа в социалната сфера – бъдеще на грижата и не на последно място е социалната икономика, където се обръща внимание върху работата на социалните центрове, социалните работници и разбира се, социалното законодателство.

В следващите 50-тина години чистият въздух, питейната вода и пчелите ще са трите фактора, от които ще зависи качеството и дълголетието на човешкия живот, категоричен бе най-младият представител в листата Антон Начев. Той посочи, неговата мотивация да бъде кандидат за народен представител на Коалиция е, че „аз не искам да мрънкам, искам да поема своята отговорност, искам младите като мен да поемат своята отговорност, за да настъпи качествена промяна“.

Авиаторът Валери Илиев коментира темата за възстановяването на летище „Плевен“, но в такива мащаби, че да бъде търговско средище, от което да излитат и да кацат самолети за цяла Европа. Бюлетина 23 ще реши част от проблемите на България, заяви Илиев.

Актуалната тема за изграждането на околовръстния път на Плевен коментира третият в листата Свилен Трифонов, който подечерта, че от Коалиция „Демократична България – Обединение“ смятат, че най-удачният вариант е най-дългият в случая – от Бохот до Гривица през ниви, като се спазят очуждителните процедури. Това е естественото място, през което би могло да мине един тежък трафик. Това не е просто една пътна артерия, това трябва да бъде държавна политика за развитието на региона, защото един такъв околовръстен път не е просто един пътен участък, който да свързва два други пътни участъка, а може да бъде естествен транспортен, логистичен и търговски комплекс на град Плевен, който може да се припознае от бизнеса в града като естественото място за инвестиции, за изграждане на производствени мощности и логистични комплекси, обясни Трифонов. Повярвайте в нашите идеи, защото ние излизаме с експертизата си и предлагаме неща, които могат да бъдат реализирани, категоричен бе той.

Тодор Еленков обърна внимание на акцентите от предизборната програма на „Демократична България – Обединение“, които се отнасят до реформи в съдебната система, за модернизацията, оптимизацията, електронизацията и дигитализацията на администрцията, за да бъдат привлечени повече чуждестранни инвестиции. Според Еленков в сферата на обществения ред  и сигурност трябва да се обърне повече внимание на разследващите полицаи, както и във всяко село да има полицай, който да е постоянно сред хората и да работи превантивно.

От „Демократична България – Обединение“ призоваха избирателите да дадат своя вот за номер 23 в бюлетината и да гласуват преференциално.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: