От Коалиция „Демократична България – Обединение“ представиха част от приоритетите в предизборната си програма

21.06.2021 16:00

Акцентите в програмата си и регионалните приоритети за Плевен и областта представиха днес от Коалиция „Демократична България – Обединение“ на пресконференция. В нея участваха кандидати за народни представители от листата на Коалицията с водач Найден Зеленогорски.

Думата в началото бе дадена на младите в листата. Лора Герасимова акцентира върху необходимостта да бъдат приети данъчни облекчения за младите семейства с деца, подкрепа за ипотечните им кредити, поемане на разходите по процедурите, които трябва да заплащат семействата с репродуктивни проблеми, политики за привличане на младите хора. Петко Петков, който в момента е общински съветник в Червен бряг, коментира, че е крайно време да се въведе истинска децентрализация на регионите и парите да остават там, където са изработени.

За нужната подкрепа в земеделието акцентите постави Албена Симеонова. Тя коментира предложенията за промяна в Плана за възстановяване и устойчивост като да бъдат заложени средства за напояване, за водопой на животните, за противоградни съоръжения за защита на трайните насаждения, за екосистемна услуга – опрашване, както и да се предвиди финансиране за биологично производство на традиционни култури, изграждане на фермерски пазари във всеки областен град и сдружаване на малките и фамилни ферми, които да излязат с продукцията си в чужбина.

Решаването на екологичните проблеми, свързани предимно със замърсяването на въздуха в големите градове, коментира инж.Златко Урумов. Той подчерта, че големият проблем на Плевен по отношение на замърсяването идва от отоплението на твърдо гориво през зимните месеци. Вариант за разрешаване на този проблем според инж. Урумов е изграждане на хоризонтално захранване в жилищата с централно отопление, каквото е приложено в блока, където живее той. Така сметките се калкулират на базата само на изразходената топлоенергия, няма загуби. Според инж.Урумов този тип изграждане на отоплителната инсталация може да бъде заложено при предстоящо саниране на сградите. Той наблегна и на замърсяването, причинено от автомобилите, като решението тук е в облекчаване на транспортната инфраструктура на града.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: