Свобода, законност и модернизация са целите на Коалиция „Демократична България – Обединение“

14.06.2021 18:47

С водосвет в църквата „Св. Николай“ днес Коалиция „Демократична България – Обединение“ официално откри предизборната си кампания за 15-ти  МИР – Плевен. Присъстваха кандидатите за народни представители от листата на Коалицията с водач Найден Зеленогорски.

„Целите на „Демократична България“ са формулирани в три акцента – свобода, законност и модернизация. 30 години след началото на демократичните промени бе допуснат авторитарен режим с диктаторски нотки, което означава, че нашата демокрация и свобода не беше тази, за която се борихме толкова време. За нас трябва да има гаранция, че демокрацията и свободата в България ще бъдат спечелени отново, коментира Найден Зеленогорски. Той подчерта, че за съжаление у нас няма върховенство на закона и трябва да се стремим то да бъде възстановено. Модернизацията е другият акцент в програмата на „Демократична България“, защото ако не направим решителния скок на нашето общество, на нашите институции, на нашата демокрация, ние ще продължим да кретаме в задния двор на Европа. Искаме България да постигне поне едно средно европейско качество на живот и на демокрация, както и на сила на местната власт, добави Зеленогорски.

„Демократична България“ е политическият субект, който ще поведе държавата по правилния път – това е пътят на свободата, законността и демокрацията, които са изконни човешки ценности, подчерта областният лидер на „Да, България“ и трети в листата Свилен Трифонов.

Албена Симеонова от „Зелено движение“ и четвърта в листата за 15-ти МИР – Плевен на Коалиция „Демократична България“ обърна внимание, че сред приоритетите, за които ще работят е за повече фермерски пазари, за устойчивия туризъм, за спасяване на обезлюдяващите български села като се стимулират малките и средните фермери, за опазване на околната среда и зелена икономика, която създава заетост.

Предричам много добър резултат на листата ни. Това каза Тодор Еленков, регионален лидер на ДСБ и втори в листата с кандидати за народни представители. Ще покажем на българското общество, че ние сме тези, които носим правилните послания и имаме експертния потенциал да управляваме и да променим България към по-добро, категоричен бе Еленков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: