Д-р Николай Милев от „Демократична България” – Плевен: Вярвам, че в центъра на политиката се намира човекът и неговото достойнство

31.03.2021 8:57

През живота си, всеки един от нас се е изправял пред необходимостта да направи определен избор, да вземе решение. Било за работа, за училището на децата, цвета на пердетата, лекаря, общинския съветник, кмета, депутата. Как би изглеждал живота ни ако този избор е неосъзнат, манипулиран или купен? Не би ни харесал, определено. За това, всеки наш избор трябва да е осъзнат, премислен и точен.

Една от многото причини, да се включа в кампанията на „Демократична България – Обединение” е нашия слоган: „България може много повече.” Огледайте се около себе си и си задайте въпроса така: Наистина ли само това можем? Само това ли? Не, със сигурност не, България наистина може много повече.

Като лекар осъзнавам трудностите, с които се сблъскват нашите съграждани. По време на пандемията живота ни се промени драстично. Стана много по-труден, несигурен и може би по-страшен. В такъв момент гражданите имат нужда от лидер. Пандемията и кризата да бъдат управлявани и контролирани така, че щетите да са по-малко и да се преодолеят по-бързо. Трябва абсолютно доверие в авторитетите по тези теми, трябва науката и просветеното познание да водят. Вместо това какво имаме? Управление с хрумвания. Хрумнало на някой PR нещо, предложил го и хоп… то вече е факт. После видял същия PR, че това не се отразява добре на рейтинга, видели реакцията в социалните мрежи и хоп… друго хрумване. Така не може. Затваряне, отваряне, присъствено-отсъствено обучение. Липсва цялостна идея и визия за справянето с коронакризата. Има ваксини, няма методика за разпределението им. Няма ваксини – има „зелени коридори” за свободен достъп до тях. И през всичкото това време няма дори наченки на единна и стройна кампания за ползата от ваксинацията. Кризата в здравеопазването заради COVID-19 показа и още нещо. Дисбаланса между доболничната и болничната помощ. Показа и колко назад се нарежда нашата страна в електронното здравеопазване и по-общо казано в електронното управление. Тепърва в условията на криза и ограничителни мерки се въвеждаха електронната рецепта, електронното направление, дистанционното консултиране и документооборот. Всички приказки на правителството за нашите „успехи” в тази посока се оказват поредните думи хвърлени на вятъра. Да не забравяме, че за това бяха похарчени един милиард лева. За справянето с икономическите последици от кризата няма да говоря. За това нека говорят експертите. За мен празните витрини с надпис „Отдава се под наем” са достатъчни.

Как може да променим това и кой избор да направим? За мен, правилният избор е „Демократична България”. Програмата на коалицията включва много решителни стъпки и инициативи за справяне с кризата, и за бързо ускоряване на растежа след излизането от нея. Модернизацията, установяването на върховенството на Закона и инициативността на българските граждани ще отведат страната ни там, където тя винаги е заслужавала да бъде –  сред модерните и развити европейски страни. Ние, от „Демократична България” сме решени да прекратим корупцията, която прояжда тъканта на обществото ни и всяка година отнема по 10 милиарда лева. Ние сме решени и ще модернизираме държавата ни, ще поставим в центъра на политиката човека и неговото достойнство, както повелява демокрацията.

Гласувайте за „Демократична България – Обединение” с номер 11 в интегралната бюлетина, за Вас и за по-доброто бъдеще на страната ни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: