„Демократична България“: На страната ни е нужна светкавична промяна

18.03.2021 10:17

Надяваме се, че с общи усилия ще направим така, че демократичната общност в Плевен да бъде добре представена. Целта, която си поставяме не е просто един един мандат, а да имаме шанс и за втори. Това заяви Найден Зеленогорски, водач на листата на Коалиция „Демократична България – Обединение“ за 15-ти МИР – Плевен. Той заедно с другите кандидат-депутати от листата откри предизборен офис на Коалицията в Плевен на площад „Свободата“.

Тодор Еленков, областен лидер на ДСБ, подчерта, че избраният за водач на листата на „Демократична България – Обединение“ е символ на дясното в Плевен. На България в момента й е нужна скорошна и светкавична промяна, живеем в огромна ендемична корупция, няма свобода на словото, нарушени са свободите на гражданите, добави той.

Реализацията на нашата амбициозна икономическа програма ще започне със справяне с проблемите, завладели държава ни от десетилетия. Това са корупцията и липсата на адекватна защита на микро, малкия и средния бизнес. Това е един наш основен приоритет, защото трябва да си осигурим финансиране чрез вътрешни механизми, без да разчитаме на заеми, на дългосрочни кредитни обзвързаности, които след това не е ясно кой и как връща, категоричен бе третият в листата Свилен Трифонов от „Да, България“. Той представи и своята идея за създаване на единен регистър на значимите инфраструктурни проекти. Този регистър ще бъде на база единна точкова система, а ежегодно предложенията за такива проекти ще бъдат разглеждани от специална комисия. Предложенията ще идват от местните администрации като по този начин няма да има политически рекет, на какъвто сме свидиетели в момента, обясни Трифонов. И даде за пример околовръстния път на Плевен – „за никой не е тайна, че той не се е състоял, защото кметът не е от правилната политическа сила. Именно с този регистър общини като Плевен, които са демократични, ще получат това, което им се полага“, категоричен бе Свилен Трифонов.

Д-р Николай Милев от Червен бряг и част от листата на „Демократична България“ обърна внимание, че ковид кризата застрашава националната сигурност на България. Той бе категоричен, че е нужна радикална модернизация на страната.

За нуждата от електронно управление, усъвършенстване на законодателството акцентира инж. Златко Урумов.

Включих се в листата на „Демократична България“, защото именно това демократично обединение може да реализира истинска финансова децентрализация по европейски модел. България е най-силно централизираната държава в ЕС и същевременно най-бедна. В България всички пари отиват в бюрото на министър-председателя и оттам през джипката той ги разпределя на близки до сърцето му хора, каза Петко Петков, който е общински съветник в Червен бряг.

Едно от младите лица в листата Лора Герасимова, която е юрист по образование, подчерта, че нейната цел е да работи за това младежите, завършвайки образованието си да избират да остават в България, да създават тук своите семейства и да отглеждат децата си.

Кандидатирам се с вярата, че ние от „Демократична България“ ще можем да обединим всички дясномислещи хора да гласуват на 4 април и така всички наши обещания да бъдат изпълнени, каза предприемачът Вихрен Крамолински.

„Демократична България – Обединение“ е под номер 11 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: