Коалиция „Демократична България“ откри с водосвет предизборната си кампания в Плевен

09.03.2021 9:42

Коалиция „Демократична България – Обединение“ откри с водосвет за здраве и успех предизборната си кампания в Плевен. Молебенът бе извършен в плевенския храм „Свети Николай“, където се събраха кандидатите за народни представители от листата на Коалицията с водач Найден Зеленогорски.

От „Демократична България“ си поставяме много амбициозна цел за икономиката на България. Като начало, ако получим мандат за съставяне на правителство, през идните 4 години смятаме, че ще увеличим инвестициите в българската икономика с по около 2,5 млрд лв. на година и в края на мандата да са 10 млрд., защото инвестициите в момента са забуксували, каза водачътна листата Найден Зеленогорски. Това, добави той, ще реализираме заедно с модернизацията на страната, със зелената икономика и с дигитализацията. Ще положим усилия голяма част от инвестициите да са в Плевенска област, за да създадем нови работни места с по-високи заплати. Нивата, които си поставя „Демократична България“ в края на един управленски мандат, ще бъдат постигане на средна работна заплата около 2400 лв. и средна пенсия около 1000 лв. На скептиците ще кажа, че това е абсолютно възможно, ако се намалят кражбите и овладеем корупцията, защото само от корупция България губи годишно около 10 млрд.лв., както и от безсмилени проекти като „Балкански поток“, подчерта Зеленогорски.

За да можем да говорим за кардинални реформи в държавата ни – трябва да започнем от образованието, категоричен бе Свилен Трифонов, лидер на „Да, България“ в Плевен и трети в листата с кандидати за депутати. Нашата образователна система, добави той, е в пълен крах, тя е неадекватна на това, което се търси от страната на бизнеса и трябва да бъде регулирана, за да може да се произвеждат необходимите специалисти, които след това да продължат дългия път, който ние сега започваме. На 4 април 2021 г. ще се проведе решителната битка от освободителната война, която ние вече няколко години водим, заяви Трифонов.

За реформи в съдебната система и повече инвестиции призова и вторият в листата на Коалиция „Демократична България“ Тодор Еленков. Албена Симеонова от „Зелено движение“ и четвърта в листата с кандидат-депутати, обърна внимание, че трябва да се подкрепят освен големите зърнопроизводители, но и местните, био земеделски  производители, да се създаде селска полиция и да се подпомогне развитието на местния туризъм.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: