Шефът на плевенската полиция на работна визита в Румъния

07.09.2015 7:42

katinov

От днес до 12 септември директорът на ОД на МВР – Плевен Венцислав Катинов и началникът на Отдел „Охранителна полиция“ Йордан Дундаков са на визита в Румъния. Заедно с тях е и регионалният говорител на полицията в Плевен Мариана Цветкова. Посещението е свързано с изпълнението на проекта „Обедидени срещу корупцията“, съфинансиран от Европейската комисия.

По него ОДМВР – Плевен е бенефициент и партньор на Полицейския инспекторат в област Олт, град Слатина, Република Румъния. В проекта участват полицейски структури от Румъния, България и Латвия.

В рамките на проекта до момента бяха разработени материали, насочени към повишаване на информираността на обществото за корупцията –  плакати, флаери, брошури, ключодържатели. Такива бяха раздадени в читалищата в област Плевен. Бе разяснено къде и как гражданите могат да сигнализират за корупционни действия. Проведен бе семинар, както и три обучителни сесии за противодействие на корупцията с участието на началници на полицейски управления и началници на сектори при ОДМВР – Плевен.
Целта на проект „Обединени срещу корупцията“ е да подпомогне въвеждането и развитието на общи инструменти за противодействие и борба с корупцията в Румъния, България и Латвия.
Срокът за изпълнението му е 24 месеца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: