Четири талантливи плевенски деца с номинации в Клуб на успелите деца на България – снимки

16.03.2024 10:06

Първите талантливи деца от Плевен с номинации в Клуб на успелите деца на България на Фондация „Димитър Бербатов” вече са факт.

Вече са одобрени първите номинации на плевенски ученици в Клуб на успелите деца на България на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2023 година. Към кандидатите има все по-прецизни изисквания както към форумите, в които участват, така и към подготовката на необходимите документи. Подборът е прецизен, а част от номинациите отпадат още в начален етап.

От одобрените досега ученици, постигнали призови награди в престижни състезания, олимпиади и конкурси, Плевен има своите четири деца. Любопитен факт е, че те са две двойки брат и сестра, които се справят отлично в национални и межународни проекти. Ани и Венелин Георгиеви от Математическа Гимназия „Гео Милев“, и Марина и Никола Кацарски от НУИ „Панайот Пипков“ са представителите от нашия град до този момент.

Ани Георгиева е номинирана в област „Изкуство” за отличията си в сферата на литературата. Ръководители на единадесетокласничката са Лилия Беркова и Пламен Петранов от МГ „Гео Милев“. Това е поредната номинация на талантливата Ани в Клуб Успелите деца на България на Фондация „Димитър Бербатов“.

Венелин Георгиев е номиниран в област „Наука“ за постиженията си в сферата на математиката. Ръководител на петокласника е Елена Томева от МГ „Гео милев“. И за Венелин това е поредната номинация в Клуб на успелите деца на България.

Марина Кацарска е номинирана в област „Изкуство“, за награди в сферата на приложното изкуство и фотографията. Ръководители на седмокласничката са Дебора Тодорова, Мила Петрова и Светлин Павлов от Центъра за работа с деца. И за Марина това е поредна номинация във Фондация „Димитър Бербатов“.

Никола Кацарски е близнакът на Марина, който се справя отлично също като нея в сферата на приложното изкуство, изобразителното изкуство и литературата. Никола посещава школа към Центъра за работа с деца, с преподаватели Дебора Тодорова, Мила Петрова и Светлин Павлов. Това е поредната номинация за малкия творец.

В Клуб 2023 влизат най-талантливите деца на България, чиито номинации за постижения в областта на спорта, науките и изкуството през миналата година могат да им донесат стипендии от Фондацията. Организаторите на Проекта обявиха, че ще бъдат наградени общо максимум 9 деца: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас). Българчетата от чужбина се номинират и ще бъдат оценявани наравно с децата от училищата в страната. А чрез номинациите на децата може да бъде отличен педагог на годината.

Всички деца, които ще попаднат в КЛУБ 2023, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“, който Фондация „Димитър Бербатов“ ще издаде и за 2023 година.

Фондация “Димитър Бербатов” е първата институция в България, учредила годишни награди за ученици – включително за най-малките. Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: