Трима дрогирани шофьори засякоха за ден в Плевен и Чомаковци

02.05.2024 9:41

В хода на полицейска акция на 30 април са установени трима водачи, седнали зад воланите на автомобили сред употреба на наркотици. Около 07:10 часа в град Плевен на улица „Лозенка“ е проверен 35-годишен, водач на лек автомобил „Волво“. Проба с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“ е показала, че шофира след употреба на наркотични вещества – метамфетамин и канабис. Издаден е талон за медицинско изследване и водачът е дал кръвна проба.
Около 13:25 часа в село Чомаковци е спрян „Фолксваген“, с водач 21-годишен. Техническо средство е установило, че управлява МПС след употреба на наркотични вещества – канабис. Издаден е талон за медицинско изследване. Направен е отказ за даване на кръвна проба за лабораторен анализ във ФСМП – Червен бряг.
Около 13.40 часа в град Плевен на улица „Шипка“ при проверка на шофьора на „Дачия“ – 35-годишен, наркотестът му е показал амфетамин, метамфетамин и канабис. Издаден е медицински талон за изследване и водачът е дал кръв за химически анализ. По реда на чл.212 от НПК са извършени огледи на автомобилите. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Това информират от МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: