Трима курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ завършиха курс в университета в Торино – снимки

13.03.2024 13:21

Трима курсанти, младши сержанти от специализация „Летец-пилот“ – Сияна Янкова, Радостин Гешев и Йордан Славчев от ВВВУ „Георги Бенковски“ се включиха в интересен курс, организиран от Университета на Торино, Италия.

Мобилността, част от програма Еразъм +, в която участвахме, беше организирана под формата на BIP Common Module (blended intensive programme) за 2023/2024 учебна година в университета на Торино, Италия. Модулът се проведе от 26.02 до 01.03.2024 г. вкл.

Нашето интензивно обучение беше в направлението “Problem solving and critical thinking”, което е съсредоточено в решаването на проблеми с оптимизацията, четене на данни, кодове, стратегически игри с помощта на математически модели.

Математическите теми бяха приложени през цялата седмица – лекции, работа в разпределени групи, както и финалния тест, който всички преминахме. Това разказва за случилото се по време на обучението мл. сержант Сияна Янкова.

Идеята на модула е да помогне на млади курсанти, бъдещи офицери и млади офицери да работят заедно, да се сработват при ситуации със сложен характер чрез прилагане на методи от математическия анализ и формулирането им чрез математически модели и формули, като се смята, че това е един съвременен начин за справяне с модерните проблеми на военната сфера, а и извън нея.

След преминаване на финалния тест и тримата представители на ВВВУ „Георги Бенковски“ са получили сертификати за успешно преминат курс. Предстоят още две участия на курсанти от висшето училище в интензивни курсове под различен надслов в Италия, както и един интензивен модул в Румъния.

Информация и снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: