Задържаха за ден трима дрогирани шофьори в плевенско…

27.02.2024 9:25

На 26 февруари около 10:20 часа в село Чомаковци е спрян „Сеат Толедо“. При извършената проверка на водача – 24-годишен, с техническо средство дрегер „Drug check-5000“ е установено, че управлява под въздействието наркотични вещества /бензодиазепини/. 24-годишният e задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета проба за лабораторен анализ във ФСМП – Червен бряг. За престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК е образувано досъдебно производство.

Около 15:40 часа в град Плевен на кръстовище между улица „Добри Чинтулов“ и улица „Лозенка“  служители при Второ РУ- Плевен са спрели лек автомобил „Фолксваген Голф“. Последвала проверка от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен с техническо средство дрегер – „Drugtest 5000“, е установила, че водачът – 38-годишен, е зад волана след употреба на наркотични вещества – метадон. На шофьора е издаден талон за медицинско изследване, но той  е отказал да предостави биологични проби за лабораторно изследване. Извършен е оглед.
В 19:40 часа в град Левски  на улица „Никола Вапцаров“ е проверен 22-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“. Наркотестът му е показал наличие на кокаин и амфетамин. Издаден e талон за медицинско изследване. Нарушителят е дал проби за лабораторен анализ във ФСМП Левски. Извършен е оглед на автомобила. 22-годишншят е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК.

това информират от МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: