Четвъртокласници от СУ „Хр. Смирненски” – Койнаре са отличени за участието в Международната олимпиада

15.02.2024 10:12

Четвъртокласници от СУ „Хр. Смирненски” в град Койнаре са отличени за участието им в Международната олимпиада „КИНГС”. Малките математици, достигнали до финалния кръг на Олимпиадата, получиха дипломи за постигнатите изключителни резултати, информират от Община Червен бряг.


Учениците бяха поздравени лично от Кмета и Зам.-кмета на община Червен бряг . Г-н Атанас Атанасов им връчи дипломите и поздрави тяхната класна, г-жа Теменужка Костовска, подготвила децата за участие в Олимпиадата.
„Нашето образование има нужда от нови добри практики, с които да подобряваме образователната среда” – изтъкна г-н Атанасов и се обърна към децата с думите:
„Помнете, че усилията, които полагате днес, утре ще ви се отплатят. Всеки труд се възнаграждава. Продължавайте в същия дух, това е правилния път!”
Наградените ученици са част от иновативната паралелка при училището, които изучават предмета „Дигитална математика”. Те работят по иновативен модел на организация на учебния процес, наречен 1 към 1, при който всеки ученик и учител разполага с лично електронно устройство за учене, което замества учебниците и значителна част от учебните помагала.
Директорът на Гимназията, г-жа Даниела Цоньовска, благодари за оказаното внимание и изтъкна, че тяхната мисия е да дадат шанс на учениците да получат признание за своите таланти. „Ние сме насочени в посока да ги стимулираме да покажат своя състезателен дух, да добият самочувствие и да се научат да мислят разчупено.” – допълни още Цоньовска.
Койнарската гимназия е сред най-активните училище в областта в проектната сфера. От тази учебна година за първи път училището работи и по Програмата „Училища за пример” на Фондация „Заедно в час”, с която допълнително ще се повиши квалификацията на педагогическия екип.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: