Ученици от МГ „Гео Милев“ с медали от престижната международна Жаутиковска олимпиада

18.01.2024 15:38

20-ото издание на престижната международна Жаутиковска олимпиада се проведе от 8 до 13 януари 2024 г. Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика ( IZHO) е ежегодна международна олимпиада за ученици, провеждана в Алмати, Казахстан. Традиционно състезанието се провежда между отбори на профилирани училища по физика и математика по трите предмета едновременно. Класирането е индивидуално и отборно.

Тази година се включиха над 700 състезатели от 16 държави. Българските ученици спечелиха 9 златни, 6 сребърни и 19 бронзови отличия.

От МГ „Гео Милев“ участваха двама състезатели: Калоян Тодоров (отбор ППМГ Бургас) и Дениз Потурлиев (индивидуално). Дениз Потурлиев, който е ученик в 12в клас, спечели бронзов медал по информатика. Негов ръководител е Павел Петров. Калоян Тодоров, ученик от 10а, завоюва бронзов медал по физика. Негов ръководител е  Ванилия Беремска.

Това информира за Плевен за Плевен учителят Павел Петров, подготвил много медалисти от национални и международни олимпиади.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: