Поредна „Библиотека на открито“ откриха от СОНИК СТАРТ в село Аспарухово

06.11.2023 15:46

В годината на отбелязване 15-та годишнина от създаването на СОНИК СТАРТ, социалните услуги в град Левски откриха своята поредна „Библиотека на открито“.

Всичко започна през май, 2018 г. когато бе даден официалния старт на съвместната инициатива на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТДБУ Левски “Библиотека на открито“ под мотото “Вземи, прочети и върни“, която бе част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.

През септември, 2019 г. създадохме „Библиотека на открито“ в парка на гаровия район, като част от реализираните дейности на СОНИК СТАРТ в доброволческия лагер 2019 г.

През 2020 г. направихме достъпна за хората от града поредната „Библиотека на открито“, ситуирана на детска площадка.

Амбицията на екипите на социалните услуги в град Левски бе да разшири достъпността на хората до библиотеките, които да са част от пространствата за отдих в града и населените места на териоторията на общината. Така през 2022 г. открихме и първата си библиотека извън град Левски, която радва малки и големи в село Малчика.

А днес, в началото на  ноември 2023 г., създаваме още едно притегателно място за жителите на село Аспарухово, информират от СОНИК СТАРТ.

И така вече повече от пет години влюбваме хората в книгите, грижейки се библиотеките да бъдат притегателно място за децата, техните родители и жителите на града и населените места в общината.

Вярваме, че книгите са магия и успяваме да създаваме вълшебства заедно.

Информация: Община Левски

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: