За поредна година Община Долни Дъбник отбелязва Деня на българската община – снимки

12.10.2023 11:22
За поредна година Община Долни Дъбник отбелязва 12 октомври – Ден на българската община. Посетителите на Центъра за административни услуги към общината ще получат символични подаръци, брандирани с герба и името на общината! Общината е институцията, от която зависи реализирането на значими проекти и полезни услуги, развитието и подобряването на условията за живот във всяко населено място.
В честването Деня на българската община за първи път се включиха ученици от СУ „Христо Ботев“ –Долни Дъбник и ПГСС „Проф. Иван Иванов“ – Долни Дъбник, които се запознаха с функциите и отговорностите на органите на местното самоуправление!
Отговорните длъжности бяха заети „за един ден“! Председател на Общински съвет – Долни Дъбник„за един ден“ стана ученичката Йорданка Василева, длъжността ВрИД Кмет се пое от ученичката Таня Стоянова, заместник кмет за един ден стана ученикът Любен Илиев, а в ролята на секретар на общината влезе ученичката Венцислава Веселинова.
Младежите взеха участие в провеждането на оперативка по докладване изпълнението на текущи задачи от директорите на дирекции в общинска администрация, на която присъства и г-жа Маргарита Стойчева, председател на Общински съвет –Долни Дъбник, мандат 2019-2023.
Чрез тази инициатива се цели стимулирането на гражданската активност сред младежи и подрастващи по отношение на актуални въпроси, свързани с тяхното населено място, да се поощри вземането на самостоятелни решения, критично мислене и инициативност у най-младите.
Информация и снимки: Община Долни Дъбник
#тагове:

НАЙ-НОВИ: