Проф. д-р Добромир Димитров е избран единодушно за „Лекар на годината“ в Плевен

03.11.2023 17:46

За поредна година по повод 19 октомври, Денят на българския лекар, Районната лекарска колегия в Плевен, ще връчи годишните си награди. По време на церемония ще бъде присъден и приза „Лекар на годината“ -2023 г. за Плевен, каза д-р Кирил Недялков, председател на Районната лекарска колегия. Той поясни, че събитието ще се проведе на 5 ноември, от 19 ч., в Плевен, в ресторант Централ. По време на него ще бъдат наградени лекари, които са отличени в няколко категории.

За „Лекар на годината“ на РЛК -Плевен за 2023 г., единодушно е избран проф. д-р Добромир Димитров, ректор на МУ-Плевен и ръководител на Клиника по онкологична хирургия при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен.

В категорията „Принос за развитие и утвърждаване на съсловната организация“ наградата отива при д-р Венцислав Грозев. Той е бил дългогодишен председател на РЛК-Плевен, както и председател на БЛС. В момента е хирург в Клиника по гнойно септична хирургия и е в борда на директорите на университетската болница, както и председател на БЧК в Плевен.

Доц. д-р Явор Иванов, началник на Клиника по пневмология и фтизиатрия при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, е номинира и награден в категорията „Дългогодишен принос в областта на медицината и принос за развитието на специалност“. Доц. д-р Иванов е награден в същата категория и на национално ниво по време на церемония, която се е състояла в столицата на 19 октомври, по повод Деня на българския лекар, поясни д-р Недялков.

В категория „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина“, е награден д-р Бойко Кузманов, началник на отделение по Инвазивна кардиология към Клиника по кардиология при УМБАЛ-Плевен.

Д-р Гена Стойкова пък е наградена в категорията „Ти си нашето бъдеще“, като призът отива при нея, тъй като тя е млад лекар специализиращ педиатрия в Клиника по детски болести на УМБАЛ-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: