Стефан Милев за направеното и предстоящото в „Дружба“, „Сторгозия“ и спортната инфраструктура

27.10.2023 13:39

Водихме позитивна и конструктивна предизборна кампания в постоянен диалог с гражданите на Община Плевен. Смятам, че успяхме да убедим хората, че правилният избор е с № 68 за листата за общински съветници на Местна Коалиция „Българска нова демокрация/СДС/“. Това заяви на пресконференция в клуба на БТА в Плевен водачът на листата Стефан Милев, два мандата заместник кмет на Община Плевен.

Заедно с колегите си – Христо Таслаков, Слави Павлов и Пепо Петков той направи кратък преглед на направеното за подобрение на инфраструктурата в „Дружба“ и „Сторгозия“, както и подадените и одобрени проекти за бъдещи инвестиции в двата големи плевенски квартали.

„В квартал „Дружба“ беше обновена цялата образователна инфраструктура за близо 6 млн. лева – двете детски градини, училище „Климент Охридски“ и ДФСГ „Интелект“, коментира Стефан Милев. Той припомни и за изцяло обновените по програмата за саниране 12 жилищни сгради в квартала, както и факта, че още 60 блока чакат одобрение за саниране.

В квартал „Сторгозия“ са санирани 8 жилищни комплекса за 8 млн. лева, направен бе и основен ремонт на ул. „Лозенка“ за 275 хил. лева, реконструкция и ремонт на надлеза за „Сторгозия“, както и обновяване на подлеза на Стара гара. Добрата новина е, че по Плана за възстановяване и развитие са одобрени и трите проекта за ремонт и обновяване на Средношколското общежитие, СУ „Стоян Заимов“ и ОУ „Петър Берон“.

Стефан Милев припомни на пресконференцията, че по национални програми в комплекс „Спартак“ вече са направени ремонти на отоплителната, вентилационната и климатичната инсталации в залите по волейбол и акробатика. Подаден е и проект за цялостното обновяване на комплекса за 2,6 млн лева.

Милев внесе и яснота, относно спортната инфраструктура: „Държа да подчертая, че досега нито един от областните градове в предните два програмни периода не беше допустим за кандидатстване, по която и да е европейска програма за финансиране на спортна инфраструктура. Сега за първи път в програмен период 2021-2027 спортна инфраструктура ще бъде финансирана с европейски средства. Затова обещаваме, че Плевен ще има нова спортна зала и стадион с лекоатлетическа писта, без тези средства да са от бюджета на Общината.“, категоричен е Стефан Милев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: