Фактите, относно околовръстния път, спортната инфраструктура и проектната готовност на Община Плевен

24.10.2023 7:54

Община Плевен, заедно с още 25 партньора, кандидатства с концепция за интегрирани териториални инвестиции на стойност над 52 милиона лева. Община Плевен в тази концепция има бюджет от над 9 милиона лева, с които да бъдат изградени и облагородени 6 детски площадки и други обекти. Това заяви на пресконференция в клуба на БТА Плевен водачът на листата на кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „Българска нова демокрация (СДС)“ Стефан Милев.

Като заместник кмет, отговарящ пряко за европейските проекти и програми, той посочи още няколко факти, свързани с готовността на Община Плевен за кандидатстване с проекти по Плана за възстановяване и програма „Регионално развитие“, която предстои да бъде отворена до края на годината. Припомняме, че по тази програма за Плевен и Видин са предвидени 170 млн лева, които ще бъдат разпределени на конкурентен принцип.

„Имаме готови проекти за над 200 милиона лева. Първият проект, който ще бъде подаден веднага, след като бъде отворена програмата, ще бъде реновирането на пешеходната зона от площад „Стефан Стамболов“ до края на пешеходната улица, т. нар. „Стара главна“.“, заяви Стефан Милев.

Относно дискутираната по време на предизборната кампания тема за изграждането на околовръстен път, Милев посочи, че той не може да бъде изграждан с общински средства, защото е част от републиканска пътна инфраструктура и трябва да бъде изграден от АПИ. „Който и да влезе в новия Общинския съвет, трябва да направи така, че този път да се случи по най-бързия начин, за да няма голям трафик в града.“, категоричен е кандидатът за общински съветник и водач на листата на кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „Българска нова демокрация (СДС)“

Милев внесе и яснота, относно спортната инфраструктура: „Държа да подчертая, че досега нито един от областните градове в предните два програмни периода не беше допустим за кандидатстване, по която и да е европейска програма за финансиране на спортна инфраструктура. Сега за първи път в програмен период 2021-2027 спортна инфраструктура ще бъде финансирана с европейски средства. Затова обещаваме, че Плевен ще има нова спортна зала и стадион с лекоатлетическа писта, без тези средства да са от бюджета на Общината.“, категоричен е Стефан Милев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: