В Гулянци: Граждани и Община заедно облагородиха градско пространство – снимки

13.10.2023 13:36
Община Гулянци създаде две нови детски площадки в град Гулянци. Средствата за двете площадки – в размер на 15 200 лв. бяха гласувани от Общинския съвет в плана за капиталови разходи за 2023 година.
Едната площадка се намира в парковото пространство на улица „Иван Асен II“. Мястото беше избрано неслучайно. Гражданите живущи на този адрес редовно, със собствени сили и по собствена инициатива, почистваха и поддържаха терена, ползват го за отдих и игра, стопанисват го с грижа. За радост на децата и като поощрение на възрастните за добрия пример, Община Гулянци монтира на мястото катерушка с пързалка, люлки, баскетболен кош, пейки и беседка.
Другата детска площадка е изградена на улица „Средна гора“, където ежедневно играят десетки деца. Там също са поставени съоръжения, кошчета за отпадъци, пейка, ограда.
Паралелно с дейностите по изграждане на нови площадки се ремонтират и старите. През последните две години са обновени уредите в Дъбован, Милковица, Брест и Загражден и са изградени нови площадка в центъра на Долни Вит, в с. Гиген и на ул. „Хр. Смирненски“ в гр. Гулянци.
Инфорвация и снимки: Община Гулянци
#тагове:

НАЙ-НОВИ: