Годишната си научна конференция ВВВУ „Георги Бенковски“ посвети на празника на Военновъздушните сили

07.10.2023 8:12
Традиция е годишната международна научна конференция на ВВВУ „Георги Бенковски“ да се провежда в навечерието на празника на Военновъздушните сили- 16 октомври.
Съорганизатори са Министерството на транспорта и съобщенията и Българските военновъздушни сили. Срещата на представителите на науката, образованието и бизнеса се проведе в Изнесения комплекс за авиационно образование на ВВВУ „Георги Бенковски“ в гр. Плевен на 6 октомври.
Конференцията започна с церемония по удостояването на д-р Красимир Каракачанов със званието „ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА“ на ВВВУ „Георги Бенковски“.
В шестте тематични направления на конференцията се представиха 47 научни доклада. Авторите са представители на 14 обучителни, научни и бизнес институции. Най-разнообразна е тематиката в направление „Авиационна медицина, психология и лидерство“, следвана от разработените теми в направление „Социални, хуманитарни науки и филологии“, „Военни науки и средства за поразяване“, „Електроника, комуникационна и навигационна техника“, „Електротехника, автоматика, информационни технологии, мехатроника и роботика“ и „Авиационна и космическа техника“.
Информация и снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“
#тагове:

НАЙ-НОВИ: