Опознавателен полет на вертолет BELL-206 до ВВВУ „Георги Бенковски“ – снимки

14.09.2023 7:55

През последните две години бе увеличен приема на курсанти във ВВВУ „Георги Бенковски“ от специализация „Летец-пилот“ за вертолетната авиация. Това е поредното предизвикателство пред командно-преподавателския състав, чиято цел е повишаване качеството на теоретико-практическата насоченост на авиационното образование.

Училището си партнира с всички авиационни бази на ВВС, реализирайки тази си цел. Намеренията са по време на обучението  си във ВВВУ , курсантите да преминават и необходимото първоначално обучение /теория и практика/ на вертолет, както това вече е факт за колегите им „летец-пилот“ за изтребителна авиация. Подготвя се и логистиката на Училището за реализацията на първоначалното обучение.

Това бе и поводът за опознавателния полет на вертолет BELL-206 от 24-а Авиобаза Крумово. Лично командирът на базата бригаден генерал Димитър Иванов и втория пилот капитан Веселин Петров извършиха излитане и кацане от две посоки за разучаване възможността за използване на предложеното пространство за позициониране на бъдещите учебни вертолети.

С началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски и заместник-началниците на Училището гостите обсъдиха моменти от бъдещата съвместна дейност.

Капитан Веселин Петров запозна присъстващите  курсанти и преподаватели с житието – битието на вертолета, който е на въоръжение от 1999 г. в родната авиация и неговите предимства за обучение.

Информация и снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: