ВВВУ „Г. Бенковски“ посрещна днес орлите от Граф Игнатиево – снимки

12.09.2023 17:05
С общ строй на личния състав , начело с бойното знаме на ВВВУ „Г. Бенковски“, бяха посрещнати екипажите на Миг-29 на летище Долна Митрополия.
Курсантки, по стар български обичай с хляб и рози, заедно с началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски поздравиха с добре дошли командира на 3-а Авиационна база бригаден генерал Николай Русев и пилотите, които участват в мотивационните полети.
Преди приземяването, двата самолета Миг-19 поздравиха очакващите ги курсанти, обучаващите се в Професионалния сержантски колеж, преподаватели и личен състав от 12 авиобаза и с фигури от висшия пилотаж.
Генерал Русев сподели, че е вълнуващо след 13 години отново да е над родния град и летище.
Заслужен интерес предизвика досега до Миговете , екипажите им и инженерно-техническия състав. Въпроси, отговори, снимки!
Гостите от Граф Игнатиево презентираха историята, мисията и актуалните моменти от настоящето на базата, свързани с бойната готовност по опазване на родното небе и международното сътрудничество, както и подготовката на личен състав и инфраструктура за посрещането на F-16.
Отговориха и на въпроси – за обучението на пилоти и инженерен състав по усвояването на новата авиационна техника до условията на работа и живот в базата.
Бригаден генерал Радойски удостои бригаден генерал Русев с плакет на ВВВУ „Г. Бенковски“ за вниманието и съпричастността на личния състав на 3-а Авиационна база към повишаване качеството на авиационното образование.
Посланията на двамата командири към бъдещите пилоти и авиационни специалисти: учете се от такива емоционални и вдъхновяващи срещи като днешната, отделяйте време за себе си, за да се развивате и не забравяйте, че прекаленото самочувствие е враг!!!
Орлите от Графа поднесоха и авиационен поздрав към плевенчани, прелитайки над града след обяд!
С благодарност за логистичната подкрепа от 12 –а и 16-а авиационни бази, РС „Военна полиция“, медицинското осигуряване от МБАЛ-Плевен към ВМА -София!
Гостуването на 22-а авиационна база Безмер бе поздрав за производството на 72-ри випуск на ВВВУ !
А ГОСТУВАНЕТО НА 3-А АВИАЦИОННА БАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО Е ПОЗДРАВ към бъдещия 73-Я ВИПУСК И ДАДЕН летящ СТАРТ на НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ! Поздрав към новия 77-ми випуск на ВВВУ „Георги Бенковски“ и всички, носещи в сърцата си БЪЛГАРСКАТА АВИАЦИЯ!
Информация: ВВВУ „Георги Бенковски“ , Фото: мл. серж. Елена Иванова
#тагове:

НАЙ-НОВИ: