Днес Община Гулянци посрещна първите велосипедисти от маршрута Дунав Ултра

05.09.2023 16:26
За поредна година Община Гулянци е официален партньор на веломаршрута Дунав Ултра
Днес Община Гулянци посрещна първите велосипедисти от маршрута Дунав Ултра с дъхав мед и вита баница. Кметът на общината Лъчезар Яков лично поздрави най-бързите и им пожела успешен финал. Те потеглиха тази сутрин от Видин и ще изминат трасето за 48 часа. Екипът на ЦОП гр. Гулянци подготви символични подаръчета „Частица от нашата земя“ и книга за послания. Ентусиастите получиха и сувенири за спомен.
Тази година градския стадион в Гулянци е официална контролна точка по веломаршрута Дунав Ултра. По пътя си колоездачите спират и в село Гиген и село Милковица. Екипът на Община Гулянци, ЦОП и ученици от СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци ще продължат да посрещат колоездачи и в следващите два дни.
Над 150 велосипедисти от седем държави ще изминат 740 километра по поречието на река Дунав в предизвикателството „Дунав Ултра“. Най-дългият туристически веломаршрут в България тази година отбелязва десет години от първия старт. Инициаторът на начинанието Борис Бегъмов създава и организира маршрута с каузата да популяризира региона по поречието на река Дунав и Добруджа. През 2017 г. маршрутът е носител на Голямата награда “Иновация на годината в туризма” на Министерство на туризма на Република България.
Информация и снимки: Пресцентър, Община Гулянци
#тагове:

НАЙ-НОВИ: