В пълната зала „Катя Попова“ МК „Българска нова демокрация (СДС)“ откри кампанията си за местните избори в Плевен

05.10.2023 20:35

В пълната зала „Катя Попова“ МК „Българска нова демокрация (СДС)“ откри кампанията си за местните избори в Плевен. В началото на събитието настроение в залата внесе прекрасното изпълнение музикалния дует Боряна Бешева и Дани Меса. След него бяха представени всички кандидати за общински съветници от листата на Местна коалиция „Българска нова демокрация (СДС)“.

Три основни цели си поставя в кампанията за местния вот в Община Плевен Местната коалиция „Българска нова демокрация (СДС)“. Първата е безапелационна победа на Георг Спартански и нов негов мандат. Втората е коалицията е да е с най-голямата група в Общинския съвет. Третата – в Плевен да бъде постигната най-висока избирателна активност в страната сред всички областни градове. Това заяви пред присъстващите водачът на листата Стефан Милев.

„При съставянето на листата се водихме от два основни принципа – хората да са безспорни специалисти и доказани професионалисти в областите, в които те работят, и още да са обществено разпознаваеми, с активен обществен живот.“, каза още Стефан Милев, който е два мандата заместник-кмет на Община Плевен.

„Въпреки кризите през изминалите години – икономически, политически, пандемия, ние успяхме да инвестираме в Община Плевен чрез европейски проекти около 230 милиона лева. Към момента, без да са отворени две трети от европейските програми, имаме готови за реализация проекти за над 200 милиона лева във всички сфери на живота. Това са фактите!“, посочи още Стефан Милев.

„Тук съм, за да подкрепя един достоен кмет – Георг Спартански, който е едно доказателство, че в годините на неустойчивост и напрежение в страната ни, местната власт е една опора на държавата. Правителствата отделят малко внимание на Северозападния регион и град като Плевен успява все още да направи така, че развитието на Северозапада да не изостава съвсем.“, заяви Борислав Великов, основател на партия Българска нова демокрация и  председател на 39-тото Народно събрание. Той пожела успех и трети мандат на Спартански, като изрази увереност в отличното представяне на кандидатите за общински съветници от листата на Местна коалиция „Българска нова демокрация(СДС)“.

Нямам повод да се срамувам от това, което съм казал и това, което съм извършил. Ако бъда избран за трети мандат и спечеля доверието на нашите съграждани, ще продължа да го правя по същия начин – честно, почтено и открито, в диалог с хората. Това заяви пред присъстващите в пълната зала „Катя Попова“ кметът на Община Плевен и кандидат за трети мандат Георг Спартански.

„Противници на тези избори нямам, имам опоненти. Не приемам останалите кандидати за кметове като врагове, защото тук не може да има битка на живот и смърт. Такава в Плевен се е състояла през 1877 за Освобождението на Плевен на 10 декември. От тази дата няколко десетки кметове са вложили част от себе си и сърцето си, за да има съзидание, съграждане и развитие напред.

Предварителни победители в едно честно съревнование няма. Има битка на идеи, предложения, визии, но няма физически баталии и битки, в каквото се опитват да превърнат кампанията за местните избори някои от политическите играчи на местната сцена.“, категоричен бе Георг Спартански, който ще разчита отново на директния диалог с гражданите.

Кандидат за трети мандат за кмет на Община Плевен благодари за подкрепата на кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „Българска нова демокрация(СДС)“ и на присъстващите в залата граждани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: