Днес в град Левски: Национален фестивал „Пълнената чушка  –  най-вкусната левченска традиция“

26.08.2023 7:44

Днес, 26 август, в град Левски ще се проведе  четвъртото издание на Националния фестивал „Пълнената чушка  –  най –вкусната левченска традиция“ и фермерски пазар. Фестивалът се организира от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев – 1901“.

Целта е да се съхрани  и популяризира българската кулинарна традиция, в която пълнената чушка присъства на всички събори, панаири и празници в община Левски и се даде възможност  на  производителите на традиционни и нетрадиционни храни и продукти  да представят изделията си на националния фестивал.

Председател на журито отново ще бъде известния български кулинар Иван Звездев с демонстрация на рецепта за „Мързелива пълнена чушка“.

Кулинари на възраст от 5 до 80 години ще се включат в тазгодишното издание на фестивала. Над 70 участници ще демонстрират своите модерни интерпретации и традиционни рецепти на пълнени чушки. Специални щандове на фермерския пазар пък ще отворят млади производители от Община Левски, избрали след студентските години да се завърнат в родния край.

Фестивалът е част от празничната програма на Община Левски за Панаирните дни. От 19.00ч. пред сградата на Общината е концертът на легендарната българска група „Сигнал“.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: