Високотехнологичната болница „Сърце и Мозък“ – Плевен разширява екипа на Отделението по хемодиализа

11.08.2023 10:45

Високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък‘ Плевен разширява екипа на Отделението по хемодиализа. На втория месец от откриването му броят на пациентите и съответно обемът на работа са нараснали многократно. От болницата имат готовност да назначат към екипа допълнително три медицински сестри, като изискването към кандидатите е за висше медицинско образование, професионална квалификация „Медицинска сестра”.

„Като лекар и ръководител на отделението съм изключително доволен от резултатите, които постигнахме за този кратък период – за броени седмици Сърце и Мозък се превърна в предпочитан избор за пациентите на диализно лечение от региона. Техният брой расте непрекъснато, затова следващата логична стъпка е да разширим екипа“, коментира д-р Лазар Гарев, началник на диализния сектор в ,Сърце и Мозък‘, Плевен. „При нас значение имат уменията и опита на медицинските сестри, ангажирани с манипулациите около апаратите за хемодиализа. В същото време даваме възможност на млади хора, които имат качествата и желанието да се реализират, да се учат от най-добрите и да се докажат в професията. Всеки, който има желанието да стане част от екипа ни, може да се свърже с отделението чрез централата на болницата на тел.: 064 678 400“, информира д-р Гарев.

Отделението по хемодиализа в ,Сърце и Мозък’, Плевен провежда лечение на пациенти в терминален стадий на хронична бъбречна недостатъчност. Диализният център предоставя възможност за извършването както на хемодиализа, така и на хемодиафилтрация и нейния по-съвременен вариант – онлайн хемодиафилтрация. За целта отделението разполага с висококачествена апаратура – 10 хемодиализни апарата Fresenius 5008S и консумативи на Fresenius (Германия), с прилагането единствено на High-Flux диализатори. В ,Сърце и Мозък‘ е единственият хемодиализен център в Плевен, позволяващ на всеки диализен пост да бъде извършвана хемодиафилтрация – метод, изключително щадящ периферното кръвообращение. За удобство на пациентите болницата предоставя и транспорт на всеки пациент или обезпечава пътните му разходи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: