Учител от град Левски участва в международен eTwinning семинар в Португалия

30.06.2023 15:41

Севдие Алиева – старши учител в ДГ „Слънце“, град Левски, участва в международен семинар за професионално развитие на тема „Inclusion and Diversity in eTwinning“, в град Лейра, Португалиа от 22 до 25 юни.

Семинарът бе насочен към eTwinning посланици и учители-ментори, лидери в проектните дейности, с професионални умение в ИКТ и иновативни методи на преподаване.

В Португалия се срещнаха 95 учители от 11 европейски държави, които имаха възможността да споделят и обменят със своите колеги опит за работата в новата платформа на  eTwinning & ESEP и добри практики реализирани в проектни дейности. В рамките на семинара се проведоха и тематични уъркшопове за развиване на културната интелигентност чрез откривателски (изследователски) полезни извънкласни методи на обучение насочени към дигиталния сват и многообразието.

Представителите в международното събитие от страна на България бяха петима, номинирани и избрани от Център за развитие на човешките ресурси и Национално звено за координация по дейност eTwinning за България.

Платформата eTwinning е онлайн защитена европейска училищна мрежа, която дава възможност на учители и ученици от Европа да се почувстват част от международна европейска образователна общност чрез осъществяването на успешно сътрудничество, споделяне на добри практики, провеждане на онлайн семинари/обучения и разработване на разнообразни проекти.

 

Това информират от ДГ „Слънце”, град Левски.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: