Празници на изкуствата “Парцалев-2023” в град Левски продължават

16.06.2023 14:31

На 16 юни именитият ни съгражданин, който с уникалния си талант и велика човещина остана в сърцето на родния град и своя народ – Георги Парцалев, щеше да навърши 98 години.

Цветя, спомени и усмивки, в духа на големия Парцалев, днес белязаха рождения ден на човека и актьора Георги Парцалев преодолял времето със светлината на своята личност.

Празниците на изкуствата в негова памет, и с воля за изява на изкуството, което пробужда чувството за красота и  хармония в живота продължават .

Великолепният спектакъл на  Хилда Казасян и Плевенската филхармония със специалното участие на Васил Петров и Теодосий Спасов –  “Да послушаме кино” , музикалният разказ за любими български филми, бе посрещнат с нестихващи аплодисменти.

Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари от името на публиката и от свое име за това, че са прекрасна част от празниците, че с най-невероятната  българската филмова класика сътвориха изключително вълнуващо преживяване.

Тази вечер сцената ще оживее отново с Театралния състав при НЧ “Георги Парцалев 1901” и постановката „Дамски шивач” от френския  драматург Жорж Фейдо.

С обич към сценичното изкуство и артистичен талант самодейците Тоня Тодорова, Снежина Любенова, Росица Павлова, Десислава Георгиева, Величка Панайотова, Цанка Михайлова, Василка Ненкова, Огнян Панайотов, Калоян Генов , Румен Костадинов и Радослав Славеев, ще представят постановката на един от най-големите драматурзи на своето време. Началото е в 19.00ч., като за всички любители на театралното изкуство входът е свободен.

На 17 юни от 19.00 ч. – “Спомен с песен и усмивка за Георги Парцалев”

Благотворителен Концерт с участието на фамилия Гарнизови и Нинови -Георги Гарнизов, Мария Гарнизова -Нинова, д-р Димитър Нинов и Любена Нинова доказали във времето обична си към родния град и с творческите си  постижения достойни последователи на изконните ценности в  българската култура.  На 17 юни в НЧ “Георги Парцалев – 1901”от 19.00ч. Средствата от концерта ще бъдат дарени за скулптурната  композиция “Земляците”.

На 18 юни Театър „Искри и сезони“ ще  представи от 19.00 ч. “Лудории в съботната вечер” от Марсел Митоа.

Информация и снимки: Община Левски, Пресцентър

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: