Ще бъде обновена главната улица в град Гулянци

20.06.2023 12:49

Община Гулянци извършва цялостен ремонт на улица „Васил Левски“ в града. Обектът се финансира по силата на споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Проектът за реконструкция е на обща стойност 1 689 130 лева и предвижда цялостен ремонт и обновяване на пътното платно и прилежащата пътна инфраструктура от кръстовището при банка ДСК до връзката с път PVN1022 при изхода на града в посока с. Дъбован. Ще бъдат изградени нови  тротоари и направено отводняване, укрепена основата и положени два слоя асфалт, поставени пътни знаци и маркировка. Целта е възстановяване и подобряване носимоспособността на пътната конструкция и добро отводняване с оглед повишаване безопасността на движение и комфорта на гражданите.

Средствата за изпълнение на проекта са отпуснати на основание Решение №711 на МС, като настоящото споразумение е за половината от сумата. Останалата част ще бъде осигурена с приемането на бюджета на МРРБ.

Във връзка със строително-ремонтните работи, Община Гулянци уведомява гражданите, че извършва кастрене и премахване на дървета, които пречат на преминаването на машините, вплели са корени в бордюрите, или са болни и изсъхнали.

Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: