Министър Шишков: Републиканският път през Гулянци – Бръшляница ще бъде ремонтиран до края на 2023-та

23.05.2023 11:45

Над 18 км от републиканския път, който минава през селата Гулянци – Шияково – Ленково – Бръшляница (п.к. Гривица – Мечка) са включени в плановете на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) през 2023 г. и след изработване на технологичен проект се очаква да бъдат ремонтирани в рамките на този срок. Това става ясно от получен отговор от министъра на регионално развитие и благоустройството Иван Шишков на зададен въпрос от народния представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Свилен Трифонов.

В писмото се казва още, че през май е предвидено изкърпване на участъка, преминаващ през с. Шияково, с. Ленково до средата на с. Бръшляница за 90 600 лв. През юни се предвижда машинно изкърпване за 60 400 лева. Служебният министър уточнява, че останалият участък от с. Бръшляница е в задоволително състояние и от този месец предстои изкърпване на единични дупки.

Свилен Трифонов се ангажира да се срещне лично с представители на АПИ и увери, че ако няма развитие по темата, ще предприеме допълнителни действия.

“Пътят е важен, защото в случай, че не се извърши рехабилитацията, има реална опасност превозвачът, който обслужва линията на обществения транспорт, да прекрати договора си. Щетите, които ползващите този маршрут нанасят по личните си автомобили всекидневно, са огромни”, коментира той.

Информация: Пресцентър „Демократична България“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: