Благотворителен концерт „Спомен с песен и усмивка за Георги Парцалев” на фамилии Гарнизови и Нинови в град Левски

19.06.2023 15:30

Благотворителният концерт „Спомен с песен и усмивка за Георги Парцалев” на  фамилия Гарнизови и фамилия Нинови, в рамките на Празници на изкуствата „Парцалев 2023г.” в град Левски на 17 юни, докосна дълбините на духовната ни същност, на съкровени спомени за човека и актьора Георги Парцалев, на обичта към родния дом и желанието да съхраним изконните човешки ценности.

Мария Гарнизова – Нинова, д-р Димитър Нинов, Георги Гарнизов и Любена Нинова, доказали във времето обична си към родния град и своя талант, с творческите си постижения поднесоха на публиката в град Левски незабравимо преживяване със сълзи и усмивки, вълнение и нестихващи аплодисменти. Приятна изненада беше и изпълнението на Самуил, синът на Любена, продължител на семейната традиция.

Със своя благотворителният концерт – мини спектакъл потомците на автора на химна на град Левски – Христо Гарнизов се върнаха към любими спомени за Георги Парцалев, близък приятел на техните родители Величка и Христо Гарнизови.

Емоционален разказ на преживени мигове и великолепно изпълнение на любими песни на големия Парцалев. За срещите му в прословутата механа на Марин Попов в град Левски с осмицата на смеха, сред която и семейство Гарнизови. Разделяли се винаги по първи петли с песента „ Камбанен звън“ – любима песен на нашият Жоро, както го наричат приятелите, сред които е и песента на Ирина Чмихова „ Мама“.

С  благотворителния концерт – спектакъл фамилия Гарнизови и Нинови искат да помогнат за изграждането на скулптурна композиция “Земляците”- Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков. Идеята им е той да бъде представен с тази благородна кауза и в други градове на страната. Д-р Димитър Нинов съобщи, че вече работи по този въпрос.

„Да отворим очите си за бъдещето, да бъдем добри и вярваме в доброто” е посланието на авторите на мини спектакъла, който завладя сърцата на жителите и гостите на град Левски. Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари сърдечно за изключителното преживяване и благородна кауза. Цветя, нестихващи аплодисменти, сълзи и радостни прегръдки изпълниха салона на НЧ „Георги Парцалев-1901”.

„На многая лета” пожела с великолепното си изпълнение д-р Нинова, а сцената на читалището преливаше от благодарност и светлина.

Информация и снимки: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: