ДУО АРТИХАРМОНИЯ гостува с концерт в Плевен на 1-ви юни

31.05.2023 9:21

На 1-ви юни (четвъртък), от 17:30 ч.,  ДУО АРТИХАРМОНИЯ ще представи за почитателите на класическата музика в Плевен концерт, посветен на творчеството на Шуберт.

Публиката ще има възможност да чуе Соната № 2 от първия цикъл на композитора за пиано и цигулка в ла минор, написана едва на 19 годишна възраст и Фантазията в До мажор – творение от последната година на живота му.

Концертът ще се проведе сред красивите картини в Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ в Плевен.

Организатор на събитието е Читалище ЛИК-Плевен.

ДУО АРТИХАРМОНИЯ е основано през 2018 г. в резултат от житейската и артистична среща между Татяна Майони и Евгени Ноев Николов. Любовта към музицирането и съвместният живот ги вдъхновяват да търсят непрекъснато нови програми и сцени за изява, като дуо и в по-разширени формации с концерти в страната и в чужбина.

ЕВГЕНИ НОЕВ НИКОЛОВ, цигулка

Роден в София през 1972г . в семейство на музиканти. Започва да свири на цигулка в ранна възраст и завършва НМУ „Л. Пипков“ в класа на проф. Евелина Арабаджиева. Продължава образованието си в НМА „П. Владигеров“ при проф. Петър Христосков, къде придобива бакалавърска и магистърска степен. Посещава майсторски класове при известния педагог Ифра Нийман. Лауреат е на множество национални и международни конкурси.

Между 2004 и 2008 година концертира в Европа с Камерен ансамбъл Кьолн, с който изнася десетки концерти и като солист.

През годините е бил концертмайстор на оркестъра на Националния музикален театър „Ст. Македонски“, на Симфонията София, на множество Фестивални оркестри, а от 2009 г. е част от камерен ансамбъл „Софийски солисти“. От 2008г. води клас по цигулка в НМУ „Любомир Пипков“ – София. Евгени записва и свири активно като солист и камерен изпълнител, а от 2021г. се изявява и като виолист на концертният подиум.

ТАТЯНА МАЙОНИ, пиано

Родена в Рим, Италия, в семейство на музиканти. Като малка започва да свири на цигулка, преди да избере пианото. Музикалното и образование се развива между Италия, Израел и България, при педагозите Пнина Залцман, Константин Богино, Мая Самарджиева и проф. Димо Димов. Дипломира се със специалност „Пиано“ в консерваторията ,,О. Респиги“, Латина, Италия с най висока оценка и отличие. Във Флоренция придобива втора магистърска степен ,,Клавесин“ в класа на изтъкнатата италианската клавесинистка Анна Мария Пернафели.

В НМА ,,П. Владигеров“ завършва магистратура ,,Мениджмънт на музикалните индустрии“, а в момента е докторант в СУ,, Св. Кл. Охридски“.

През годините, Татяна се е изявявала като солист и в различни камерни ансамбли в България и чужбина. От 2019 г. води клас по задължително пиано в НМУ ,,Л. Пипков“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: