Обучение на читалищни дейци по Програма „ ЕРАЗЪМ+“ се проведе в Мармарис, Турция

17.05.2023 10:43

От 6 до 13 май 2023 година в Мармарис, Турция се проведе обучение-тренинг курс на читалищни секретари от Плевенска област по проект на СПОФ „ ЧИТАЛИЩА“- Плевен, финансово подкрепен от Програма“ Еразъм+“. Секретарят на читалището в село Асеновци Петранка Стефанова беше представител от Община Левски. Темата на обучението беше „ Нови интерактивни инструменти за неформално образование на младите хора от малките населени места“, а обучители и треньори бяха Даниела Димитрова и Мила Пендичева. По време на обучението бяха използвани различни инструменти от палитрата на неформалното образование, като „Форум театър“ ,“Жива библиотека“, „Световно кафене“, „Творческо писане“, ролеви и ситуативни игри, интерактивни задачи и други.

Обучението беше много полезно, всички участници придобиха нови компетенции за неформално образование, мултикултурно измерение, обмен на добри практики и нови идеи. Процесът за надграждане на нови умения ще продължи и в България.

Всички си тръгнаха не само с дипломи и сертификати EUROPASS, но и с нови приключения и много позитивни емоции. Благодарим на екипа на СПОФ „ ЧИТАЛИЩА“- Плевен в лицето на Даниела Димитрова за оказаното доверие!

Това информира Петранка Стефанова – секретар НЧ „ Съзнание 1894“ –  село Асеновци.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: