Танцовият състав на Медицинския университет с първа изява на голяма сцена

02.05.2023 16:52
Танцовият състав при Медицинския университет – Плевен с ръководител Джейлян Демирев се включи в мащабния фолклорен концерт-спектакъл “Заедно”, който се състоя на 29 април в Зала 1 на НДК в София по повод Международния ден на танца. Студентите на висшето училище танцуваха с носии на милосърдни сестри от времето на княз Александър I Батентерг, пресъздавайки атмосфера от Пловдивския панаир от тази епоха.
Общо 1 342 танцьори от всички краища на България показаха най-доброто от своето творчество, а продуцент и режисьор на грандиозния проект беше Христо Димитров – хореограф на ансамбъл „Българе“. Организатор на събитието беше Асоциацията на хореографите в България.
Преди вълнуващото събитие се изви „Най-дългото хоро в София“ пред сградата на НДК. В инициативата се включиха професионални и любителски фолклорни състави и ансамбли от всички етнографски области на страната. Красотата на българските народни носии и на уникалните ни неравноделни ритми ще бъдат представени в специално видеопослание за мир, което организаторите на инициативата ще разпространят.
Информация и снимки: Медицински университет Плевен
#тагове:

НАЙ-НОВИ: