Свилен Трифонов: Поех конкретни ангажименти. Имам силите и знанията да ги изпълня!

31.03.2023 10:56

На финала сме на поредната предизборна кампания. От началото ѝ до сега, се срещнах с много хора от различни населени места в област Плевен. Проблемите навсякъде са сходни. Знам, че ще излъжа, ако кажа, че мога да реша всички. Постарах се да поема конкретни ангажименти, които имам силите и знанията да изпълня.

За да се може да се даде тласък в развитието на Северна България и Северозапада е необходимо да има политика на държавно ниво, подкрепяща тези райони.  За да има растеж трябва публичните средства да се инвестират разумно и в посока на микро, малките и средни предприятия. Това е естественият път за изграждане на стабилна в икономическо отношение държава, както и един от начините за справяне с демографската криза и осигуряване на работни места за хората в активна трудова възраст.

За да се върнат хората в селата и малките градове, трябват активни действия в подкрепа на малките производители. България от традиционен износител се превърна във вносител на нискокачествена продукция – месо, мляко, яйца, плодове и зеленчуци. Действия в тази посока, най-бързо биха намалили цените на храната, която присъства в основната потребителска кошница. Производителите трябва да имат пряк контакт с крайните клиенти посредством фермерски пазари на определени за това места. Трябва да се толерира създаването на малки квартални търговски обекти, които да предлагат такива стоки. За да стане факт всичко това, в най-кратки срокове трябва да се облекчи бюрократичната, административната и данъчната тежест за тези, които са насочили усилията си в производството и търговията със селскостопанска продукция, която е произведена в България.

Необходимите кадри за този сектор могат да се обучат единствено в професионалните селскостопански гимназии, които от десетилетия са забравени от държавата и не се развиват, независимо, че страната ни се слави с високото качество на това, което произвежда. Регионът ни има необходимия потенциал, който предполага полагане на усилия точно в тази посока.

Ако смятате, че заслужавам Вашето доверие, може да ме подкрепите с номер 12 в интегралната бюлетина и преференция 103 за мен, Свилен Трифонов!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: