Кандидатът за депутат Свилен Трифонов с конкретни ангажименти!

07.03.2023 16:21

Коалиция от партии „Продължаваме Промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания в Плевен в пресклуба на БТА. Пред медии бе представена листата за 15-и МИР – Плевен. Трети в нея е юристът и икономист Свилен Трифонов, представител на Демократична България Обединение, заместник-председател на Общински съвет Плевен.

На пресконференцията кандидатът за народен представител определи като свои каузи: околовръстния път на Плевен, промяна на кръговото кръстовище на входа и изхода за София и разрешаване на проблемите с нерегламентираните сметища.

„Всеки един политик, който във времето е отстоявал определена кауза, до момента, в който не я реализира, тя трябва да продължи да му бъде основната такава. Такъв въпрос за мен продължава да бъде Околовръстният път на град Плевен. Тъй като във времето имаше много и различни мнения, аз търсих отговори на всякакви нива – от наши депутати до действащи министри на регионалното развитие и благоустройство.

Моето предложение е в най-кратък срок да бъде назначено изготвянето на една експертиза от специалисти по пътна безопасност и еколози, с цел да бъде сведено до централната власт и ресорния министър, какъв голям проблем се явява непредприемането на действия по изграждането на тази пътна артерия.“, заяви Свилен Трифонов.

Според него тя би се превърнала в естествена притегателна за бизнеса и припозната от инвеститорите в района. Не е тайна, че всеки иска, когато има производствена или друг тип логистична база, да има най-лесен достъп до магистрала, до основен път.

За Околовръстния път се говори като за едно инфраструктурно съоръжение, необходимо на града с единствена цел да изведе движението. Но всъщност това е проект, който ще реши редица проблеми на плевенчани. Затова наличието на едно експертно заключение вероятно ще накара централната власт да погледне на Плевен с други очи и ще осигури тези средства за реализацията на Околовръстния път. Това коментира кандидатът за народен представител за 15 МИР Плевен от Коалиция от партии „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

„Друг мой приоритет ще бъде и Кръговото кръстовище на входно-изходната артерия за София. Всички знаем, какви задръствания се случват там в пиковите часове, и колко често стават катастрофи. Това е тема, която също се коментира от десетилетия, но към настоящия момент няма воля от нито едни министър, от нито един представител на централната власт, от нито един народен представител да направи опит да осигури адекватно финансиране, което да превърне тази част на града в нормална входна артерия от столицата.“, категоричен е Трифонов.

Друга важна за него тема, която е с местен и национален характер, е тази, свързана с боклука и нерегламентираните сметища. „Прави ми впечатление, че на всички откривания на кампании, ние, политиците, започваме да градим замъци, но не поглеждаме, че всъщност не сме решили един основен проблем – този със замърсяването и боклуците. Цялата държава, нашата община не прави изключение, въпреки опитите да се преборим с това, не успява да се справи с този проблем, Камари от отпадъци непрекъснато се появяват всеки ден на всевъзможни места. Цялата държава е превърната в едно незаконно сметище.“, заяви на пресконференцията Свилен Трифонов.

Според него, проблемът е решим, но за бъде решен, първо трябва да има законодателна воля и направени съответните промени в Закона за управление на отпадъците, в Закона за местните данъци и такси, като бъдат предвидени санкции, които да са в такъв размер, че да действат превантивно и бъдат прилагани по най-строгия ред. „Не може да искаме да създадем развита европейска държава в сърцето на Европа и в същото време да приличаме на държава от третия свят. Трябва ред и контрол.“, категоричен е той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: