Свилен Трифонов: Плевен се нуждае от спешна реализация на обходния път

24.03.2023 11:13

Свилен Трифонов е кандидат за народен представител от коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” в 15 МИР Плевен с преференция 103.

Той е юрист със солиден опит в гражданското и търговското право, в областта на енергетиката, както и в управлението на процеси и екипи в частния сектор. Притежава и над 15-годишен процесуален опит. Заместник председател е на Общинския съвет в град Плевен, както и председател на постоянната комисия по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“ към местния парламент. Учредител е и председател на местната организация на движение „Да, България“.

Свилен има магистърска степен по право и по икономика със специалност „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“. От октомври 2022 г., след успешно издържан изпит, е вписан като медиатор в регистъра към Министерство на правосъдието.

Роден е в Плевен, където живее, работи и участва активно в политическия живот. Семеен с две деца.

Г-н Трифонов, защо се кандидатирате за народен представител?

Кандидатурата ми е добре обмислено действие, свързано с обществената ми дейност и каузите, които отстоявам.

Как ще помогнете на жителите на област Плевен? За решаването на кои проблеми ще работите?

Ще работя за подобряването на качеството на живот на жителите на Плевен и региона. Ще отстоявам позицията си, че трябва спешна реализация на обходния път – тема, която многократно повдигам. Ще опитам с действията си да подобря градската среда чрез ефективна борба с тези, които безнаказано замърсяват околната среда. Ще отстоявам позициите на съгражданите си при разпределяне на публичните средства и ще държа да има държавни инвестиции, насочени към микро, малките и средните предприятия. Мой ангажимент ще е и облекчаването на изискванията за регистрацията на малки земеделски стопанства, които към настоящия момент попадат под регулацията на ненужно завишена нормативно-административна рамка. Трябва да се помисли за съживяването на професионалните гимназии като тук ще се съобразя с препоръките на бизнеса.

В национален план, с кои политики ще започнете най-напред?

Ще насоча усилията си към изменение на Закона за управление на отпадъците и Закона за местните данъци и такси в частта уреждаща санкциите за нарушителите и контрола по прилагането им. Необходимо е да се разгледа и Закона за устройство на територията по отношение на частта, която касае имотите, предвидени от инвеститорите за производството на ел. енергия от възобновяеми източници. Заедно с колегите си бих разгледал възможността за създаване на условия, които да насърчават млади семейства да живеят и работят в изостаналите райони на страната, сред които е и плевенския.

Какво ще промени съдебната реформа? Защо тя е един от основните приоритети на „Демократична България“?

Съдебната реформа е естественият път за справяне с корупцията. Това ще повиши финансовото благосъстояние на държавата и всеки човек ще усети разликата по качеството си на живот. Прокуратурата трябва да води ежедневна битка с корупцията и престъпността и качеството й на работа зависи до голяма степен от фигурата на главния прокурор.

Смятате ли, че ще имате шанс да управлявате? Кабинетът “Петков” изкара само половин година, а последният парламент дори не успя да излъчи правителство?

Имаме реален шанс да управляваме. Ние сме единствената алтернатива на безвремието и сме гарант, че правата и интересите на гражданите ще бъдат отстоявани с всички позволени от закона средства. Многото кризи изискват специалисти с опит и знания, каквито в нашето обединение безспорно има. Вижте биографиите ни, прочетете програмата ни и на 2 април ни подкрепете с номер 12 в бюлетината. Персоналната си подкрепа за мен можете да дадете с преференция 103.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: