Какво да знаем преди да започнем да приемаме хранителни добавки?

28.02.2023 12:13

Днес се предлагат най-разнообразни видове хранителни добавки. Нормално е всеки да е мислил за това, да започне употребата на нещо подробно. Много хора приемат витамини и минерали, за да се чувстват енергични, бодри и да са в кондиция. 

При спортуващите изборът е още по-сложен, защото те се стремят към постигане на по-голяма сила, издръжливост, изгаряне на мазнини, покачване на маса и други различни цели. Има такива, които решават да тренират без да използват хранителни добавки, но повечето им се доверяват напълно. От HealthStore ви предлагат да съберете повече информация за препаратите, за да се научите да ги ползвате правилно.

Какво е важно да знаете за хранителните добавки?

Тези продукти не са лекарствени средства, но са създадени да допълнят ежедневната ви диета с витамини, минерали и различни съединения. От онлайн магазин HealthStore ви напомнят, че може да ги откриете под много различни форми. Те могат да се прилагат като прах, ампули, таблетки, капсули или в течна форма. Колкото и добър хранителен режим да сте изградили, приемат на допълнителни вещества ще окаже положителен ефект върху вашата спортна форма. 

От HealthStore допълват, че всеки организъм има индивидуални нужди от хранителни вещества. Добавките ще компенсират недостига, който възниква при храненето. Така тялото ви ще функционира по възможно най-добрия начин, за да постигнете желаните резултати.

Кога е подходящо да използвате хранителните добавки?

Тук няма универсална формула, тъй като приемът зависи от това към коя точно добавка сте се насочили, казват от HealthStore. Има продукти, които могат да се прилагат през цялото време. Други са подходящи за временно ползване, докато се опитвате да намалите телесните мазнини или тренирате по-интензивно. Съществуват хранителни добавки, които се борят с умората и подпомагат възстановяването в моментите на активно спортуване. Хелтстор ви препоръчват да започнете употребата на добавки при наличие на някои от следните фактори:

  • активна физическа дейност – ако сте засилили тренировките си, вероятно имате нужда от допълнителни витамини за издръжливост, смятат от HealthStore;
  • стрес и умора – все повече хора се оплакват от претоварване в службата и психическа умора. Хранителните добавки ще компенсират организма, за да се справи със стресовите ситуации;
  • начин на хранене – не винаги е възможно да се храните природосъобразно с достатъчно качествени продукти. Тялото ви има нужда от определени количества витамини, които може да си осигурите чрез хранителните добавки.

Основната цел на тези препарати е да допълнят хранителния ви режим, казват от HealthStore. Те нямат отрицателни странични ефекти върху хората в добро клинично здраве. 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: