Над 30 сигнали на горещия телефон на Община Плевен за проблеми след градушката

08.05.2024 21:42

Над 30 са постъпилите сигнали на горещия телефон на Община Плевен 064 881 323 за проблеми в резултат на падналата силна градушка над Плевен.

Сигналите са за наводнени приземни етажи, мазета и свличане на земна маса.

Всички сигнали се препращат към противопожарната служба, за да се предприеме отводняване.

Сигнали за закъсали автомобили има от района на ниските точки на града – в района на Кооперативни пазар, посока жк „Сторгозия“, района на завод „Мизия“.

По време на бурята е спряно движението на тролейбусите заради безопасността на пътниците и шофьорите. Няма нанесени щети по контактната мрежа.

По информация от управителя на общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ инж. Ангел Несторов, има огромно пропадане в района на пицария „Дежа Вю“, което налага тролейбуси с номера 31, 1 и 19 да се движат по временен обходен маршрут. Движението в следващите часове в тази част на града, до отстраняване на проблема, ще става, както следва: Втора клинична база – ул. „Хаджи Димитър“ – ул. „Дойран“ /при кръстовището на ДНА/, след което тролейбусите ще продължават по обичайния маршрут в посока Община Плевен.

Заради наводненията при Кооперативния пазар и хипермаркет „Билла“ в този район – участъкът там е затворен за движение. Това прави невъзможно движението на тролеите към жк „Сторгозия“.

Тролейбусите с номера 5 и 6 в посока жк „Дружба“ се движат нормално към този момент, информира инж. Несторов.

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов издаде заповед всички почистващите фирми да започнат веднага в сутрешните часове на утрешния ден почистването на града след като водата се оттече, информират от община Плевен.

 

Снимка: фейсбук, Калина Иванова

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: