Почистващите фирми и работещите в търговските обекти в Плевен премахват заедно щетите от пороя – снимки

09.05.2024 9:20

Мощната буря над Плевен снощи наводни жилища, приземни етажи, мазета, както и обществени сгради, сред които тази на Областната администрация.

От вчера сме отреагирали на 25 произшествия. Основните бяха евакуиране на хора от наводнени автомобили и извеждането им от наводнени участъци“, каза пред БиТиВи Станислав Атанасов, началник на пожарната в Плевен.

Всички квартали са засегнати, центърът също е засегнат сериозно, тъй като той се пада в ниската част на града и всичката вода от кварталите се оттича в центъра и нивото на водата беше около 40 см на улиците”, коментира пред телевизията и кметът на Плевен д-р Валентин Христов.

Както снощи съобщихме за издадената от градоначалника заповед всички почистващите фирми да започнат веднага в сутрешните часове на утрешния ден /днес, 9 май/ почистването на града след като водата се оттече.

Проверката ни тази сутрин в централната градска част и по главните улици установи на място работещите служители на почистващите фирми. Направи впечатление и участието в премахване на щетите от бедствието и почистването на наематели и собственици на заведения и търговски обекти и техните служители.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: